پژوهش نشان دادهاست پوشیدن لباس قرمز میتواند زنان را در نظر مردان جذابتر کند. اما آیا زنان هنگامیکه میخواهند توجه مردی را جلب کنند، میتوانند از این واقعیت به نفع خودشان استفاده کنند؟
رنگ قرمز با میل و کشش ارتباطی قوی دارد. مردان به زنانی که قرمز میپوشند بیشتر جذب میشوند، و به نظر میرسد زنانی که میخواهند مردان را جذب کنند قرمز میپوشند. مثلا، شواهدی وجود دارد که زنان در طول چرخهی قاعدگیشان در دورهی باروری اغلب اوقات پوشیدن لباس قرمز را گزارش میکنند. همچنین زنانی که در یک نظرسنجی برخط شرکت کردهبودند گزارش کردند احتمال بیشتری وجود دارد که لباس قرمز برای یک قرار آشنایی بپوشند تا یک قرار ملاقات غیراحساسی.
با این حال، دانشمندان تا زمانیکه یک سوال را از زوایای مختلف بررسی نکنند قانع نمیشوند. چگونه میتوانیم مطمئن باشیم زنان ترجیح میدهند هنگام قرار آشنایی قرمز بپوشند؟ آیا میتوانیم به شرکتکنندگان یک نظرسنجی برخط اعتماد کنیم؟ ممکن است آنها فکر کنند که برای یک ملاقات احساسی لباس قرمز خواهندپوشید، اما واقعیت میتواند خیلی متفاوت باشد.(تعداد خیلی کمی از ما از لباسهایی که در هر مناسبت اجتماعی میپوشیم آمار دقیقی داریم.) حتی در مطالعات آزمایشگاهی که در آنها زنان اظهار میکنند یک رنگ را به رنگ دیگر ترجیح میدهند. معمولا گزینههای ارائه شده بین قرمز تند و یک رنگ قرمز دیگر است که به همان اندازه تند است.
آیا این واقعیت دارد؟
دانیلا نیستا کایزر از دانشگاه پوتسدام در آلمان، به همراه همکارانی در مونیخ و آمریکا، از زنان دعوت کرد برای شرکت در یک آزمایش روانشناسی به آزمایشگاه بیایند. زنانی که علاقهمند بودند در این آزمایش شرکت کنند، دستورالعملها را به همراه عکسی از یک دانشجوی پژوهشگر مرد که قرار بود آزمایش را انجام دهد از طریق ایمیل دریافت کردند.
این تیم عکس پژوهشگر را در ایمیل قرار داد تا زنان وقتی به آزمایشگاه رسیدند بتوانند پژوهشگر را بشناسند-حداقل، این چیزی بود که به آنها میگفتند. در واقع، آن “پژوهشگر” یکی از ۲ دانشجو از دانشگاهی دیگر بود که قبلا ۲0 زن به جذابیت عکس او امتیاز دادهبودند. یکی از این مردها از 6.6 امتیاز از ۹ کسب کردهبود؛ مرد دیگر 3.9 امتیاز به دست آوردهبود(یعنی نه چندان جذاب).
نیمی از داوطلبان شرکت در پژوهش نیستا کایزر عکس مرد خوشقیافهتر، و نیم دیگر عکس دانشجویی را که جذابیت کمتری داشت دریافت کردند. وقتی داوطلبان به آزمایشگاه رسیدند، متوجه شدند پژوهشگری که قرار بودهاست با او ملاقات کنند حضور ندارد، و برای همین پژوهشگر دیگری آزمایش را انجام خواهدداد. آن پژوهشگر یک عکس تمامقد از داوطلب میگرفت.
بعدا، دستیاران دیگر پژوهش، که نمیدانستند موضوع پژوهش چیست، عکسها را بادقت بررسی کردند و یادداشت کردند هر داوطلب چه لباسی پوشیدهاست. آنها داوطلبانی را که هر بخش از لباسشان از جمله وسایل جانبی، قرمز، صورتی، یا قرمز اسکارلت بود در گروه قرمزپوش قرار میدادند. رنگهایی که کمتر شبیه قرمز بودند(مثل نارنجی، بلوطی، بنفش) در این گروه قرار نمیگرفت.
نتیجه
زنانی که انتظار داشتند مرد خوشقیافه از آنها استقبال کند، بیشتر احتمال داشت با لباس قرمز به آزمایشگاه برسند: ۵۷ درصد زنانی که انتظار داشتند مرد جذاب را ملاقات کنند لباس قرمز میپوشیدند، اما فقط ۱۶ درصد زنانی که انتظار داشتند مرد غیرجذاب را ملاقات کنند لباس قرمز میپوشیدند.
اما آیا زنان با هدف جذب مرد جذابتر لباس قرمز را انتخاب میکردند، یا برای از سر باز کردن مردی که جذابیت کمتری دارد کمتر از لباس قرمز استفاده میکردند؟
نیستا کایزر با مشاهدهی ۲۰۰ مشتری در کافهتریای همان دانشگاه، بررسی کرد چه تعداد از زنان بهطور معمول لباس قرمز میپوشند:
32 درصد این زنان قرمز میپوشیدند، این رقم تقریبا در میانهی درصد کسانی قرار دارد که برای ملاقات با پژوهشگر جذاب قرمز پوشیدهبودند و کسانی که برای ملاقات با پژوهشگر غیرجذاب قرمز پوشیدهبودند.
با فرض اینکه مشتریان کافهتریا بازنمای جمعیت پایه هستند. این نشان میدهد داوطلبان پژوهش اصلی برای ملاقات با پژوهشگر جذاب بیشتر لباس قرمز انتخاب میکردند. در حالی که برای ملاقات با پژوهشگر غیرجذاب کمتر لباس قرمز را برای پوشیدن انتخاب میکردند.
همانطور مولف این پژوهش مینویسد:
زنان اغلب به عنوان روشی برای رقابت با زنان دیگر در جلب توجه مردان دلربا، جذابیتشان را افزایش میدهند. ممکن است این پدیده به جلوهگری با استفاده از رنگها تعمیم بیابد. همانطور رنگ قرمز گزینهای محسوب میشود که جذابیت یک زن را در نظر دیگران بالا میبرد.
منبع: فروشگاه مرچموند